Hon fortsätter att imponera..
Oj vad gott brödet jag äter just nu är, man kan ju nästan tro jag har bakat det själv.. Just det, det är ju precis det jag har gjort! Ja, tro det eller ej men idag har jag bakat trekorns-bröd. Okej, jag köpte en färdig blandning och tillsatte vatten. Fusk kan tyckas, men detta var ingen lätt match säger jag. Vattnet skulle ha rätt temperatur, det skulle jäsas, knådas och jäsas igen. Dessutom får man ju börja någon stans. Nästa gång kanske jag köper hem vetemjöl, rågmjöl, grahamsmjöl, rågsikt och allt vad det heter och kör allt på egen hand. Eller? Att köpa hem en färdig blandning var ju faktiskt himla smidigt..
Jag vill också passa på att reda ut en annan sak. För ett tag sen kom Marina med en fundering som jag direkt nappade på: "Varför clementinen fryser innefrån?". Hon hade råkat ut för detta då hon hoppade in i bilen på morgonen och såg en clementin som legat där över natten. Hon skalade denna och tog en klyfta och kände då att clementinen bara var frusen, i mitten. Hmm.. kluring, tänkte hon och jag. Några dagar senare tog Marina upp det här med lagets einstein, Johanna Blom. Vi kände oss ganska dumma när Blom kom med den simpla förklaringen att clementinen antagligen varit helt frusen och sen inte hunnit tina helt och hållet.
Svaret på dagens fundering 17/10: Clementinen fryser alltså inte innefrån. Men om den frusit helt så tinar mitten upp allra sist.
Allt för mig
So long
LinaOO